Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou teď přijdou vhod. Houbařská sezóna se nám pořádně rozjíždí a my budeme rádi, když vyzkoušíte tento tradičně netradiční recept a dáte nám vědět, jak Vám chutná. Naše proteinové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky, obsahují vysoké % rostlinných bílkovin a vlákniny.
Ingredience:
-
1 balení fussili připravených dle návodu
-
1 pl Ghí
-
1 cibule
-
200–300 g čerstvých hub
-
1/2 čl drceného kmínu
-
1/4 čl pepře
-
1/2 čl soli
-
kelímek smetany (můžete použít i rostlinnou náhradu)
-
1 čl kokosového cukru
-
1 pl jablečného octa
Postup:
1. Na ghí osmažíme na drobno nakrájenou cibuli.
2. Přidáme směs očištěných a nakrájených hub.
3. Přidáme kmín, sůl a pepř.
4. Zalijeme smetanou a vaříme cca 10 minut na mírném plameni.
5. Dochutíme octem a cukrem.
6. K hotovému základu vmícháme těstoviny.
Dobrou chuť! A nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích @goodierecepty
Autor: Kristýna Durasová (IG: @kristynajoga)