čas přípravy: 25 min.

Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou přijdou vhod nejen v houbařské sezóně. Budeme rádi, když vyzkoušíte tento tradičně netradiční recept a dáte nám vědět, jak vám chutná. Proteinové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky a obsahují vysoké % rostlinných bílkovin a vlákniny.

Ingredience

  • 1 balení fussili připravených dle návodu
  • 1 pl Ghí
  • 1 cibule
  • 200–300 g čerstvých hub
  • 1/2 čl drceného kmínu
  • 1/4 čl pepře
  • 1/2 čl soli
  • kelímek smetany (můžete použít i rostlinnou náhradu)
  • 1 čl kokosového cukru
  • 1 pl jablečného octa

Postup

1. Na ghí osmažíme na drobno nakrájenou cibuli.

2. Přidáme směs očištěných a nakrájených hub.

3. Přidáme kmín, sůl a pepř.

4. Zalijeme smetanou a vaříme cca 10 minut na mírném plameni.

5. Dochutíme octem a cukrem.

6. K hotovému základu vmícháme těstoviny.