FUSSILI S HOUBAMI

Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou teď přijdou vhod. Houbařská sezóna se nám pořádně rozjíždí a my budeme rádi, když vyzkoušíte tento tradičně netradiční recept a dáte nám vědět, jak Vám chutná. Naše proteinové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky, obsahují vysoké % rostlinných bílkovin a vlákniny.

Ingredience:

  • 1 balení fussili připravených dle návodu

  • 1 pl Ghí

  • 1 cibule

  • 200–300 g čerstvých hub

  • 1/2 čl drceného kmínu

  • 1/4 čl pepře

  • 1/2 čl soli

  • kelímek smetany (můžete použít i rostlinnou náhradu)

  • 1 čl kokosového cukru

  • 1 pl jablečného octa

 

Postup:

1. Na ghí osmažíme na drobno nakrájenou cibuli.

2. Přidáme směs očištěných a nakrájených hub.

3. Přidáme kmín, sůl a pepř.

4. Zalijeme smetanou a vaříme cca 10 minut na mírném plameni.

5. Dochutíme octem a cukrem.

6. K hotovému základu vmícháme těstoviny.

 

Dobrou chuť! A nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích @goodierecepty

 

Autor: Kristýna Durasová (IG: @kristynajoga)