Hlívový guláš

Hlíva ústřičná je houba, která prokazatelně prospívá lidskému organismu, obsahuje mnoho vitamínů a ještě k tomu má výbornou chuť.

Hlívový guláš je tudíž velmi zdravý a chutný. Jeho příprava se od klasického guláše příliš neliší, ale je rychlejší, což vás zajisté potěší.

Dobrou chuť! :)

 

DSC_7494

 

Ingredience

 

Jak na to?

  • Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli na 5 minut.
  • Potom přidáme červenou papriku a za stálého míchání postupně přidáváme nakrájenou hlívu.
  • Restujeme 2 minuty a zalijeme vývarem.
  • Osolíme, opepříme a dusíme 5 - 10 minut (dle potřeby).
  • Potom smícháme mléko nebo smetanu se škrobem a nalijeme ke směsi.
  • Necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme, posypeme natí a podáváme s oblíbenými těstovinami.

 

Autorka receptu: Iva Kocová