JAHODOVÁ ZAVAŘENINA

Zavařeniny jsou jednoduchý a efektivní způsob, jak skladovat sezonní ovoce a vytvořit si pořádnou zásobu k pozdějšímuuu využití. Ty kupované bývají doslova narvané cukrem a zbytečnými příměsi, které neprospívají zdraví. Nasbírejte si jahody sami, nebo je nakupte na místním trhu a hurá do práce! 

IMG_8348

 

INGREDIENCE:

POZNÁMKY:

  • připravte si předem dostatečné množství sklenic, které předem vyvařte ve vroucí vodě
  • můžete použít i jiné zahušťovadlo, agar agar je přírodní zahušťovadlo vyrobené z řas
  • sklenice s zavařeninou skladujte v suchu a temnu při pokojové teplotě

 

POSTUP:

1. Do velkého hrnce nasypte očištěné jahody.

2. Vařte cca 10 minut a následně ponorným mixérem zlehka promixujte dle požadované konzistence.

3. Přidejte cukr a nechte projít cca 2 minuty varem.

4. Následně přidejte agar agar rozmíchaný s trouchou vody, vařte už jen minutu.

5. Opatrně přendejte zavařeninu do sklenic, pevně zašroubujte a otočte víčkem směrem dolu.

 

IMG_8358

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.

 

AUTOR: 

IMG_4588 Kristýna Durasová více o autorovi zde