JAHODOVÁ ZAVAŘENINA

Zavařeniny jsou jednoduchý a efektivní způsob, jak skladovat sezonní ovoce a vytvořit si pořádnou zásobu k pozdějšímuuu využití. Ty kupované bývají doslova narvané cukrem a zbytečnými příměsi, které neprospívají zdraví. Nasbírejte si jahody sami, nebo je nakupte na místním trhu a hurá do práce! 

IMG_8348

 

INGREDIENCE:

POZNÁMKY:

  • připravte si předem dostatečné množství sklenic, které předem vyvařte ve vroucí vodě
  • můžete použít i jiné zahušťovadlo, agar agar je přírodní zahušťovadlo vyrobené z řas
  • sklenice s zavařeninou skladujte v suchu a temnu při pokojové teplotě

 

POSTUP:

1. Do velkého hrnce nasypte očištěné jahody.

2. Vařte cca 10 minut a následně ponorným mixérem zlehka promixujte dle požadované konzistence.

3. Přidejte cukr a nechte projít cca 2 minuty varem.

4. Následně přidejte agar agar rozmíchaný s trouchou vody, vařte už jen minutu.

5. Opatrně přendejte zavařeninu do sklenic, pevně zašroubujte a otočte víčkem směrem dolu.

 

IMG_8358

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.

 

AUTOR: 

IMG_4588 Kristýna Durasová více o autorovi zde

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení