Jahodovo - karamelový cheesecake

Připravte si doma osvěžující a lehký dort s hromadou čerstvých jahod! Vegan, bez lepku, bez laktózy. Slazeno pouze přírodou. :-)

xxx

Porce: 8

Čas přípravy: 20 minut

 

Ingredience

 

Základní vrstva:

 

Nádivka:

 

  • 400 g čerstvých jahod

 

Jak na to?

  1. Připravíme si formu (20x20), dno i boky potřeme kokosovým olejem a vysteleme pečícím papírem
  2. Všechny ingredience na základ přidáme do mixéru a mixujeme na nejvyšším stupni, dokud se ingredience nespojí. Pokud je směs sypká, přidáváme postupně kokosový olej a agave sirup na spojení. Potom dále mixujeme, dokud směs není dostatečně spojena a lepivá
  3. Směs vysypeme do formy - rovnoměrně a pevně zatlačíme i po okrajích
  4. Část jahod pokrájíme na tenké plátky a ukládáme po celém povrchu základu i po bocích
  5. Dokud připravíme nádivku, základ dáme vychladit do chladničky.
  6. Kešu opláchneme a scedíme
  7. Mixujeme spolu s dalšími ingrediencemi dokud není nádivka extra hladká a krémová
  8. Pokud se vám zdá nádivka příliš řídká, přidejte podle potřeby kukuřičný škrob a opět mixujte
  9. Když je nádivka hotová, přimícháme vychlazený slaný karamel
  10. Nalijeme nádivku do formy, poboucháme, abychom se zbavili bublin
  11. Navrch poklademe tenké plátky jahod
  12. Necháme vytuhnout nejméně šest hodin v mrazničce (nejlépe přes noc v rovné poloze)
  13. Ozdobíme jahodami, posypeme oříšky nebo tapiokovými perlami a podáváme.
  14. Nezapomeňte, že před podáváním necháme cheesecake minimálně hodinu postát, aby nebyl zmrzlý.

 

Autorka receptu: Iva Kocová