Jednoduché sušenky z arašídového másla

Věděli jste, že arašídové máslo může proměnit klasickou verzi sušenek v křehkou, křupavou a přesto dokonale vláčnou pochoutku? Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept pouze ze 4 surovin!

susenky-z-arasidoveho-masla-goodie


Ingredience

 Jak na to?

  1. Do větší misky dáme arašídové máslo, agáve sirup a důkladně promícháme do hladké, dobře spojené směsi. 
  2. Přisypeme mandlovou mouku, prášek do pečiva a zapracujeme v těsto. 
  3. Z těsta tvoříme kuličky, které pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem. 
  4. Následně je potřeba kuličky „rozmáčknout“ vidličkou v placičky (sušenky) tak, aby se na jejich povrchu vytvořila mozaika kříže. 
  5. Sušenky pečeme do zlatova cca 10–12 minut na 180 °C.
  6. Následně je necháme alespoň hodinu vychladnout a můžeme podávat. 

ZAJÍMAVOST: Arašídové máslo patří mezi hutné přísady a proto křížový vzor není pouze estetickou záležitostí, ale je nutný pro rovnoměrné propečení tak, aby měly sušenky křupavý povrch a zároveň vláčný vnitřek. 

 

Sušenky z arašídového másla si zamilujete, nejen pro jejich lahodnou chuť, ale i pro jejich čisté složení bez zbytečných cukrů. Dejte nám vědět, jak se vám povedly! 

 

Autorka receptu: Iva Kocová