LEHKÁ PODZIMNÍ POLÉVKA S QUINOOU

Quinoa neboli merlík chilský se právem dostává do povědomí a do popředí jídelníčku stále častěji a více. Jedná se o pseudoobilovinu vzácnou díky obsahu živin, ale i vysokému množství kvalitních rostlinných bílkovin. Z quinoy si můžete připravit mnoho pokrmů na nejrůznější způsoby. Dá se s ní skvěle experimentovat třeba i v polévkách. Polévky by měly být součástí jídelníčku zejména v období podzimu a zimy. Vyzkoušejte polévku s quinoou, která krásně zasytí, zahřeje a díky promyšlené kombinaci rozmarýnu. zázvoru a citronu skvěle chutná!

IMG_3049

 

INGREDIENCE:

  • 2 na kostičky nakrájené mrkve

  • 1 cibule

  • 100 g propláchnuté quinoy

  • 1 pl přepuštěného másla GHÍ

  • 1 plechovka rajčat

  • větvičky čerstvého rozmarýnu

  • 700 ml vody/ zeleninového vývaru

  • 100 g na kousky nakrájeného řapíkatého celeru

  • 100 g na nudličky nakrájeného čínského zelí

  • 1 cm nastrouhaného zázvoru

  • 2 stroužky česneku

  • šťáva z 1 citronu

  • sůl

POSUP:

1. V hrnci se silným dnem rozpalte GHÍ.

2. Na GHÍ osmahněte na drobno nakrájenou cibuli.

3. Po 5 minutách přidejte nakrájenou mrkev.

4. Po dalších 5 minutách přidejte dobře propláchnutou quinou.

5. Přidejte rajčata z plechovky a větvičky rozmarýnu.

6. Zalijte vodou nebo vývarem a vařte 20 minut.

7. Následně přidejte řapíkatý celer a čínské zelí.

8. Vařte dalších 5–10 minut.

9. Přidejte zázvor, česnek, citron a nechte dojít pod pokličkou.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

IMG_4588 Kristýna Durasová více o autorovi zde