Linecké cukroví patří právem mezi tradiční recepty! Co takhle tradici pečení lineckého zachovat, ale lehce pozměnit suroviny a nahradit je zdravějšími? Tajemství křehkého lineckého spočívá v zachování poměru 1:2:3. Stačí nahradit rafinovaný bílý cukr například kokosovým cukrem nebo xylitolem a část bílé mouky nahradit třeba mandlovou. Výsledek je zdravější a stejně neodolatelný.
INGREDIENCE:
-
200 g špaldové hladké mouky
-
100 g arašídové mouky
-
200 g kvalitního farmářského másla
-
100 g kokosového cukru
-
2 žloutky
-
chemicky neošetřená citronová kůra
POSTUP:
1. Zpracujte v míse všechny suroviny a vypracujte těsto. Důležité je, aby se všechny ingredience hezky propojily.
2. Odleželé těsto nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a na pomoučeném válu ho rozválejte válečkem na plát silný asi 3 až 5 mm. Z těsta vykrajujte kolečka (nebo srdíčka). Do poloviny z nich pak ještě menším vykrajovátkem udělejte dírku. Zbylé těsto spojte a zpracujte znovu.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!
AUTOR:
Kristýna Durasová