Makové knedlíky se švestkami

Ořechové a semínkové mouky jsou vlastně výlisky z ořechů či semínek plné vlákniny a rosltinných bílkovin. Kromě úžasných výživových hodnot mají dokonalé vlastnosti při vaření, pečení ale i například při přípravě kaše. Vytvořit z nich můžete i švestkové knedlíky z makové mouky, které konkurují staré české klasice!

74E2ABB7-E84E-4005-853A-85FCA52CD548

 

 INGREDIENCE : (na cca 15 knedlíků)

  • 200 g makové mouky
  • 200 g tvarohu
  • 80 g kokosové mouky
  • 2 vajíčka
  • 15 g másla 
  • 1 banán
  • švestky

 

POSTUP:

Smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo a rozmixovaný banán. Přidáme mouky a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme válec, který rozkrájíme na 15 dílů. Z každého dílu vytvoříme placičku do dlaně, dáme do ní švestku a zabalíme. Švestky jsme nevypeckovávaly, lépe pak knedlíky držely. Dáme do vroucí vody cca na 4 minuty. Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem a rozpuštěným máslem.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.

 

AUTOR: 

Monika Němečková & Michaela Bičianová    autorky receptu, IG: @eat_your_fears