Ořechové a semínkové mouky jsou vlastně výlisky z ořechů či semínek plné vlákniny a rosltinných bílkovin. Kromě úžasných výživových hodnot mají dokonalé vlastnosti při vaření, pečení ale i například při přípravě kaše. Vytvořit z nich můžete i švestkové knedlíky z makové mouky, které konkurují staré české klasice!
INGREDIENCE : (na cca 15 knedlíků)
- 200 g makové mouky
- 200 g tvarohu
- 80 g kokosové mouky
- 2 vajíčka
- 15 g másla
- 1 banán
- švestky
POSTUP:
Smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo a rozmixovaný banán. Přidáme mouky a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme válec, který rozkrájíme na 15 dílů. Z každého dílu vytvoříme placičku do dlaně, dáme do ní švestku a zabalíme. Švestky jsme nevypeckovávaly, lépe pak knedlíky držely. Dáme do vroucí vody cca na 4 minuty. Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem a rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.
AUTOR:
Monika Němečková & Michaela Bičianová | autorky receptu, IG: @eat_your_fears |