čas přípravy: 55 min.

Ořechové a semínkové mouky jsou plné vlákniny a rostlinných bílkovin. Kromě úžasných výživových hodnot mají dokonalé vlastnosti při vaření, pečení ale i například při přípravě kaše. Vytvořit z nich můžete i švestkové knedlíky, jako například tyto z makové mouky, které s přehledem konkurují staré české klasice.

Ingredience

  • 200 g makové mouky
  • 200 g tvarohu
  • 80 g kokosové mouky
  • 2 vajíčka
  • 15 g másla
  • 1 banán
  • švestky

Postup

  1. Smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo a rozmixovaný banán.
  2. Přidáme mouky a vytvoříme těsto.
  3. Z těsta uděláme válec, který rozkrájíme na 15 dílů.
  4. Z každého dílu vytvoříme placičku do dlaně, dáme do ní švestku a zabalíme.
  5. Švestky jsme nevypeckovávaly, aby knedlíky lépe držely.
  6. Dáme do vroucí vody cca na 4 minuty.
  7. Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem a rozpuštěným máslem