Makové knedlíky se švestkami

Ořechové a semínkové mouky jsou vlastně výlisky z ořechů či semínek plné vlákniny a rosltinných bílkovin. Kromě úžasných výživových hodnot mají dokonalé vlastnosti při vaření, pečení ale i například při přípravě kaše. Vytvořit z nich můžete i švestkové knedlíky z makové mouky, které konkurují staré české klasice!

74E2ABB7-E84E-4005-853A-85FCA52CD548

 

 INGREDIENCE : (na cca 15 knedlíků)

  • 200 g makové mouky
  • 200 g tvarohu
  • 80 g kokosové mouky
  • 2 vajíčka
  • 15 g másla 
  • 1 banán
  • švestky

 

POSTUP:

Smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo a rozmixovaný banán. Přidáme mouky a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme válec, který rozkrájíme na 15 dílů. Z každého dílu vytvoříme placičku do dlaně, dáme do ní švestku a zabalíme. Švestky jsme nevypeckovávaly, lépe pak knedlíky držely. Dáme do vroucí vody cca na 4 minuty. Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem a rozpuštěným máslem.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.

 

AUTOR: 

Monika Němečková & Michaela Bičianová    autorky receptu, IG: @eat_your_fears

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení