Chcete mít pod kontrolou dostatečný příjem živin a chcete si zároveň pochutnat? Pak vyzkoušejte recept na tenhle dokonalý makovec. Je bez mouky, plný zdravých tuků, vlákniny a bez přidaného bílého cukru. Je lehce proslazený banánem a kokosovým cukrem. Navíc díky máku vyniká obsahem vápníku. Mák je totiž nejbohatší zdroj vápníku v rostlinné říši.
1 porce obsahuje: 294 kcal, 20 g sacharidy, 9 g bílkoviny, 22 g tuky, 5 g vláknina
INGREDIENCE:
-
200 g mletého máku
-
50 g mletých mandlí
-
80 g strouhaného kokosu
-
1 čl prášku do pečiva bez fosfátů
-
4 vejce od slepic z volného výběhu
-
50 g kokosového cukru
-
1 pl kokosového oleje
-
100 ml mandlového mléka
-
2 vyzrálé banány
POSTUP:
1. Smíchejte mák, mandle, kokos a prášek do pečiva v 1 míse.
2. Rozdělte bílky a žloutky zvlášť.
3. Vyšlehejte tuhý sníh z bílků.
4. Žloutky vyšlehejte s kokosvým cukrem do pěny.
5. Přidejte ke žloutkové směsi mandlové mléko, kokosový olej, a vidličkou rozmačkané banány.
6. Smíchejte obě směsi dohromady a následně vmíchejte opatrně bílek.
7. Pečte 45 minut na 175°C.
POZNÁMKY:
Rozřežte ideálně na 9 dílů a pečte ve čtvercové formě 20 x 20 cm. Můžete skladovat v lednici několik dní.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.
AUTOR:
![]() |
Kristýna Durasová | více o autorovi zde |