OŘECHOVÉ LINECKÉ

Linecké cukroví se pro svou oblíbenost stalo tradičním a v mnoha domácnostech nesmí na vánočním stole chybět. Co takhle letos vyzkoušet zdravější variantu? 
Přinášíme vám lahodnou ořechovou verzi, kterou si jistě zamilujete stejně jako originál, ne-li víc! 

Ingredience: 

300g ořechové mouky (mandlová, lískoořechová, arašídová,..)

200g ovesných vloček 

200g špaldové mouky 

180g másla o pokojové teplotě

180g kokosového nektaru

špetka soli 

marmeláda na pomazání 

 

Postup:

1. Ovesné vločky nameleme v mixéru na mouku a smícháme se všemi ostatními suchými ingrediencemi. 

2. V robotu anebo ručně do směsi zapracujeme kokosový nektar a povolené máslo. 

3. Těsto zabalíme do fólie a necháme na několik hodin (ideálně přes noc) odpočívat v lednici. 

4. Druhý den těsto rozdělíme napůl a prohněteme rukama, aby povolilo. 

5. Válení si usnadníme tak, že těsto položíme na pečící papír, překlopíme druhým papírem a vyválíme na tlouštku 3mm. 

6. Vykrajujeme libovolné tvary. 

7. Cukroví pečeme v troubě rozehřáté na 170°C  4-7 minut.

8. Po vychladnutí pomažeme marmeládou a přiklopíme. 

 

Tip!: Pokud je těsto moc suché a špatně se s ním pracuje, nebojte se ho zvláčnit přidáním másla nebo trochou mléka. 

 

Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení