čas přípravy: 35 min.

Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin.

Ingredience

  • 150 g mungo fazolek (namočených na 12-24 h)
  • 3 - 4 mrkve nastrouhané nahrubo
  • 3 cibule nakrájené nadrobno
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • lžička kmínu, skořice, kurkumy, cayenského pepře
  • sůl, pepř
  • 1,5 litru zeleninového vývaru 

Postup

  1. Na kokosovém oleji osmahneme cibuli. Přidáme po minutě česnek na plátky.

  2. Přidáme koření, necháme rozvonět. Pozor, aby se nespálilo.

  3. Přidáme mrkev a propláchnuté mungo fazolky.

  4. Zalijeme 1 litrem horkého zeleninového vývaru.

  5. Osolíme, opepříme.

  6. Vaříme 15–20 minut.