MUNGO POLÉVKA

Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin ????

Ingredience:

150 g mungo fazolek (namočených na 12-24 h)

3 - 4 mrkve nastrouhané nahrubo

3 cibule nakrájené nadrobno

5 stroužků česneku

4 lžíce kokosového oleje

lžička kmínu, skořice, kurkumy, cayenského pepře

sůl, pepř

1,5 litru zeleninového vývaru

 

Postup:

  1. Na kokosovém oleji osmahneme cibuli. Přidáme po minutě česnek na plátky.

  2. Přidáme koření, necháme rozvonět. Pozor, aby se nespálilo.

  3. Přidáme mrkev a propláchnuté mungo fazolky.

  4. Zalijeme 1 litrem horkého zeleninového vývaru.

  5. Osolíme, opepříme.

  6. Vaříme 15–20 minut.