Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin ????
Ingredience:
150 g mungo fazolek (namočených na 12-24 h)
3 - 4 mrkve nastrouhané nahrubo
3 cibule nakrájené nadrobno
5 stroužků česneku
4 lžíce kokosového oleje
lžička kmínu, skořice, kurkumy, cayenského pepře
sůl, pepř
1,5 litru zeleninového vývaru
Postup:
-
Na kokosovém oleji osmahneme cibuli. Přidáme po minutě česnek na plátky.
-
Přidáme koření, necháme rozvonět. Pozor, aby se nespálilo.
-
Přidáme mrkev a propláchnuté mungo fazolky.
-
Zalijeme 1 litrem horkého zeleninového vývaru.
-
Osolíme, opepříme.
-
Vaříme 15–20 minut.