NICE CREAM - VEGANSKÁ "NEZMRZLINA"

 IMG_4579 (1)

  • 20 minut

Horké letní dny jsou za rohem a k tomu je potřeba nějaké to osvěžení! Co třeba Nice Cream? Goodie pro vás má jednoduchý recept na populární veganskou nezmrzlinu Nice Cream, která má díky banánu dokonalou konzistenci. Kromě toho, že ochladí, dodá tělu energii i živiny.


2 porce | Nutriční informace na 1 porci: 566 kcal | 9,3 g bílkovin | 67,3 g sacharidů | 28,8 g tuku *

Postup:

  1. Nakrájejte banán na kolečka a dejte zamrazit.

  2. Ve výkonném mixéru postupně rozmixujte zmrzlá kolečka banánu.

  3. Přidejte kešu ořechy, datle a macu.

  4. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni spolu s kokosovým olejem.

  5. Hotovou nezrmzlinu servírujte v jakékoliv nádobě. Na vrch přidejte ořechový krém Slaný Karamel a čokoládu. Posypte kakaovými nibsy a nechte 10 minut odpočinout v mrazáku, aby čokoláda ztuhla.

 

Poznámky:

  1. Před konzumací nechte nezmrzlinu chvilku při pokojové teplotě.

  2. Ingredience můžete dle libosti a fantazie obměňovat. Doporučujeme vyzkoušet například vanilku, skořici či kakao. Skvěle bude chutnat třeba i s jahodami, které je potřeba před zpracováním taktéž zamrazit.

 

* vypočteno přes dietsystem.cz