Pečené hasselback brambory

V hlavní roli oblíbené pečené hasselback brambory!
Můžete je podávat samostatně nebo jako přílohu. Skvěle chutnají s pořádnou dávkou másla, smetany a pomazánky Goodie.

opt_DSC_1434 (kopie)

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • černý mletý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej Goodie
  • čerstvý nebo sušený tymián, rozmarýn
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky dle vašeho výběru (nasekaná pažitka, petrželka)
  • pomazánka Goodie (k podávání)
  • vegan máslo, smetana (k podávání)

 Jak na to?

  1. Brambory ve slupce omyjeme a postupně po jednom krájíme.
  2. Děláme řezy rovnoměrně tak, aby se brambor nepřekrojil úplně. Tak do poloviny můžete klidně provádět pravidelné řezy.
  3. Když máme brambory nakrojené, připravíme si do menší misky olivový olej, prolisovaný česnek, bylinky, pepř a sůl a smícháme.
  4. Každý jeden brambor postupně důkladně potřeme.
  5. Brambory si pokládejte na plech s pečícím papírem nebo klidně i bez a potírejte je přímo na plechu ze všech stran a samozřejmě důkladně potřete i v řezech, aby byly pořádně dochucené.
  6. Brambory pečeme na 180 - 200 stupňů cca 40-50 minut v závislosti na tom jaké máte troubu samozřejmě.
  7. Nakonec podáváme s Goodie pomazánkou, smetanou, čerstvými bylinkami nebo máslem.

Autorka receptu: Iva Kocová