PEKANOVÉ KARAMELKY

Chutí připomínají karamel, proto si získaly název karamelky. Jsou výborné a autorce receptu kamarád nevěřil, že jsou v nich datle, protože ani trochu nechutnají jako typické datlové raw tyčinky/kuličky. Doporučujeme je vyzkoušet! Neobsahují žádný přidaný cukr a můžete je zařadit do seznamu vánočního cukroví a nebo si je připravit jen tak, pro radost!

pekanove_karamelky_1


Ingredience

Postup

  1. Datle si namočte přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody. Pokud nestíháte, zalejte datle horkou vodou a nechte hodinu namáčet.
  2. Poté datle dejte do mixéru, přidejte pekanové ořechy, lžíci vody, ve které byly datle namočené, 3 lžíce rozpuštěného ghí a špetku soli.
  3. Vše promixujte do hladké hmoty. Tu pak dejte aspoň na 20 minut do lednice, aby ztuhla.
  4. Mezitím si připravte polevu - 100% čokoládu rozpusťte spolu se lžičkou kokosového oleje na mírném plameni.
  5. Z hmoty vytvarujte kuličky, které polévejte polevou a dejte na pečící papír.
  6. Ozdobte kouskem pekanu a dejte přes noc do lednice ztuhnout.
 
Tip č. 1: Použijte opravdu pekany, s nimi mají kuličky krásně karamelovou chuť!

Tip č. 2: Kuličky uchovávejte v lednici v uzavřené vzduchotěsné krabičce, ať nenatáhnou chuť ostatních potravin.

Tip č. 3: Můžete použít i jiné datle, než medjool, ale z nich jsou kuličky nejlepší. Vybírejte vždy bio a nesířené.

 

Dobrou chuť a nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! :)

 

Autorka receptu: Lenka Nývltová