PEKANOVÉ KARAMELKY

Chutí připomínají karamel, proto si získaly název karamelky. Jsou výborné a kamarád Lence (autorka receptu) nevěřil, že tam jsou datle, protože nechutnají jako ty klasické raw tyčinky/kuličky. Doporučujeme je zkusit, jsou fakt vynikající! Navíc neobsahují žádný přidaný cukr. Můžete je zařadit do seznamu vánočního cukroví a nebo si je připravit jen tak!

pekanove_karamelky_1

INGREDIENCE:

 

POSTUP:

1. Datle si namočte přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody. Pokud nestíháte, zalejte datle horkou vodou a nechte hodinu namáčet.

2. Poté datle dejte do mixéru, přidejte pekanové ořechy, lžíci vody, ve které byly datle namočené, 3 lžíce rozpuštěného ghí a špetku soli.

3. Vše promixujte do hladké hmoty. Tu pak dejte aspoň na 20 minut do lednice, aby ztuhla.

4. Mezitím si připravte polevu - 100% čokoládu rozpusťte spolu se lžičkou kokosového oleje na mírném plameni.

5. Z hmoty vytvarujte kuličky, které polévejte polevou a dejte na pečící papír.

6. Ozdobte kouskem pekanu a dejte přes noc do lednice ztuhout.

 
Tip č. 1: Použijte opravdu pekany, s nimi mají kuličky krásně karamelovou chuť!

Tip č. 2: Kuličky uchovávejte v lednici v uzavřené vzduchotěsné krabičce, ať nenatáhnou chuť ostatních potravin.

Tip č. 3: Můžete použít i jiné datle, než medjool, ale z nich jsou kuličky nejlepší. Vybírejte vždy bio a nesířené.

 

Dobrou chuť! :-)

 

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

    Lenka Nývltová http://www.lifefoodtravel.cz