Chutí připomínají karamel, proto si získaly název karamelky. Jsou výborné a kamarád Lence (autorka receptu) nevěřil, že tam jsou datle, protože nechutnají jako ty klasické raw tyčinky/kuličky. Doporučujeme je zkusit, jsou fakt vynikající! Navíc neobsahují žádný přidaný cukr. Můžete je zařadit do seznamu vánočního cukroví a nebo si je připravit jen tak!
INGREDIENCE:
-
15 medjool datlí namočených přes noc (cca 100 gramů)
-
půl hrnku pekanových ořechů
-
1 lžíce vody, ve které byly namočené datle
-
3 lžíce ghí
-
špetka himalájské soli
-
1 hrnek 100% nebo vysokoprocentní čokolády
-
1 lžička kokosového oleje
POSTUP:
1. Datle si namočte přes noc nebo alespoň na pár hodin do vody. Pokud nestíháte, zalejte datle horkou vodou a nechte hodinu namáčet.
2. Poté datle dejte do mixéru, přidejte pekanové ořechy, lžíci vody, ve které byly datle namočené, 3 lžíce rozpuštěného ghí a špetku soli.
3. Vše promixujte do hladké hmoty. Tu pak dejte aspoň na 20 minut do lednice, aby ztuhla.
4. Mezitím si připravte polevu - 100% čokoládu rozpusťte spolu se lžičkou kokosového oleje na mírném plameni.
5. Z hmoty vytvarujte kuličky, které polévejte polevou a dejte na pečící papír.
6. Ozdobte kouskem pekanu a dejte přes noc do lednice ztuhout.
Tip č. 3: Můžete použít i jiné datle, než medjool, ale z nich jsou kuličky nejlepší. Vybírejte vždy bio a nesířené.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!
AUTOR:
Lenka Nývltová http://www.lifefoodtravel.cz |