PENNE Z ČERVENÉ ČOČKY NA SMETANĚ

Penne trochu jinak! Zdravě, jednoduše, rychle, chutně. Naše proteinové těstoviny si zamiluje každý - vegani, sportovci, děti, prostě každý kdo si rád pochutná a má rád rychlé a zároveň výživné recepty. Goodie proteinové těstoviny jsou vyrobeny z vysoce kvalitních surovin, bez lepku, bez éček, bez sóji, bez laktózy. Využít je můžete jako klasické těstoviny. Nechte se inspirovat našimi recepty.

Ingredience:

250 g penne z červené čočky - 1 balení

250 g kuřecích prsou (veganská verze - nemusí být)

2 stroužky česneku

sůl, pepř - k dochucení

olivový olej

1 pl přepuštěného másla GHÍ

3 hrsti baby špenátu

5 stonků chřestu

10 sušených rajčat

100 g parmezánu

1 kelímek smetany ke šlehání (veganská verze - rostlinná smetana)

 

Postup:

1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, osmahneme na mírném plameni z obou stran. Po vychladnutí nakrájíme na kostky.

2. Na rozpálenou pánev přidáme GHÍ, ihned přidáme česnek, promícháme.

3. Přidáme špenát, chřest bez spodních tvrdých částí, nakrájená sušená rajčata.

4. Po 5 minutách přidáme smetanu a parmezán.

5. 2–3 minuty necháme spojit chutě, dochutíme solí, pepřem.

6. Vypneme plamen a přidáme předem uvařené těstoviny (uvařené 7 minut ve vroucí vodě).

 

Dobrou chuť! A nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích @goodierecepty

 

Autor: Kristýna Durasová (IG: @kristynajoga)