PERNÍKOVÉ BROWNIES

Co připravit na oslavu příchodu nového roku 2020? Třeba tohle perníkové brownies, které nejen krásně vypadá, skvěle chutná, ale navíc je připravené pouze ze zdravých ingrediencí s použitím minimálního množství přírodního sladidla. Jak na Nový rok, tak po celý rok :-)

INGREDIENCE:

INGREDIENCE NA POLEVU:

 

POSTUP:

1. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým oleje, po rozpuštění vypneme plamen a ručně přimícháme namleté mandle, xylitol/erytritol a perníkové koření.

2. Následně do těsta přidáme 3 vejce, jedlou sodu a ručním mixérem důkladně promícháme.

3. Těsto nalijeme do formy (14x22 cm) vystlané pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů po dobu 30 minut.

4. Po vychladnutí potřeme ořechovým krémem a posypeme malinami.

 

TIP:

Místo erythritolu, můžete použít i xylitol neboli březový cukr. Jedná se o přírodní sladidlo, které se získává z dutiny a kůry břízy bělokoré. S řepným cukrem má společný vzhled a sladkou chuť, pro naše tělo je však vhodnější. Březový cukr má o ⅔ méně kalorií než běžný cukr.

 

 Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

Karolína Kostroňová