Co připravit na oslavu příchodu nového roku 2020? Třeba tohle perníkové brownies, které nejen krásně vypadá, skvěle chutná, ale navíc je připravené pouze ze zdravých ingrediencí s použitím minimálního množství přírodního sladidla. Jak na Nový rok, tak po celý rok :-)
INGREDIENCE:
-
120 g kvalitní hořké čokolády
-
140 g kokosového oleje
-
3 vejce
-
80 g namletých blanšírovaných mandlí
-
20 g erythritolu
-
3 čl perníkového koření
-
1 pl jedlé sody
INGREDIENCE NA POLEVU:
-
mandlové máslo s perníkovým kořením nebo rovnou ořechový krém Perníček
-
lyofilizované maliny na posypání
POSTUP:
1. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým oleje, po rozpuštění vypneme plamen a ručně přimícháme namleté mandle, xylitol/erytritol a perníkové koření.
2. Následně do těsta přidáme 3 vejce, jedlou sodu a ručním mixérem důkladně promícháme.
3. Těsto nalijeme do formy (14x22 cm) vystlané pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů po dobu 30 minut.
4. Po vychladnutí potřeme ořechovým krémem a posypeme malinami.
TIP:
Místo erythritolu, můžete použít i xylitol neboli březový cukr. Jedná se o přírodní sladidlo, které se získává z dutiny a kůry břízy bělokoré. S řepným cukrem má společný vzhled a sladkou chuť, pro naše tělo je však vhodnější. Březový cukr má o ⅔ méně kalorií než běžný cukr.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!
AUTOR:
Karolína Kostroňová