OŘÍŠKOVO-SEMÍNKOVÝ CHLÉBÍK SE SUŠENÝMI RAJČATY

K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience díky kterým má chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná "éčka", ochucovadla či stabilizátory. Hodí se k polévce či k salátu.

Semínkový chléb

 

INGREDIENCE:

POSTUP:

Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto. Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto. Dáme na hodinu do ledničky, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu. Poté pečeme na 175 stupňů 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran. Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení