OŘÍŠKOVO-SEMÍNKOVÝ CHLÉBÍK SE SUŠENÝMI RAJČATY

K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience díky kterým má chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná "éčka", ochucovadla či stabilizátory. Hodí se k polévce či k salátu.

Semínkový chléb

 

INGREDIENCE:

POSTUP:

Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto. Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto. Dáme na hodinu do ledničky, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu. Poté pečeme na 175 stupňů 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran. Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!