K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience díky kterým má chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná "éčka", ochucovadla či stabilizátory. Hodí se k polévce či k salátu.
INGREDIENCE:
-
120 g slunečnicových semínek
-
60 g mandlí (plátky)
-
50 g vlašských ořechů
-
50 g sušených rajčat
-
30 g dýňových semínek
-
30 g lňených semínek
-
20 g pistácií
-
15 g chia semínek
-
15 g psyllia
-
300 ml vody
-
špetka soli
POSTUP:
Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto. Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto. Dáme na hodinu do ledničky, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu. Poté pečeme na 175 stupňů 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran. Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!