čas přípravy: 75 min.

K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience, díky kterým má navíc chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná „éčka“, ochucovadla nebo stabilizátory. Hodí se k snídani, ke svačině, ale i k obědu, třeba jako příloha k polévce nebo k salátu.

Ingredience

Postup

    1. Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto.
    2. Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a těsto do ní vložíme.
    3. Dáme na hodinu do ledničky, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu.
    4. Poté pečeme na 175 °C 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran a pečeme dalších 30 minut.
    5. Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.