PODZIMNÍ ZELENINA S POHANKOU A PICKLES

Každému ročnímu období přísluší určité potraviny. Na podzim bychom měli zařadit do jídelníčku dýně, řepu, brambory, pickles a pohanku. Co takhle to smíchat vše dohromady? Vznikne tak jednoduchý veganský pokrm plný živin a vitamínů. Pohanka má zahřívací vlastnosti ja je bohatá na rutin neboli vitamin P, který pečuje o zdraví našich cév.

 

Ingredience pro 4 osoby:

olivový olej

sůl

1 hrnek pohanky uvařený dle návodu

1 dýně Hokkaido

2 červené cibule

5 stroužků česneku

1 červená řepa

3 brambory

200 g zelí pickles

200 g uzeného tofu/tempehu

 

Postup:

  1. Očistíme a libovolně nakrájíme zeleninu. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme rozmarýn.

  2. Zakápneme olivovým olejem a osolíme.

  3. Dáme péct na 170stupňů 30 minut.

  4. Pohanku doporučujeme nevařit, ztrácí tak cenné živiny. Zalejte ji horkou vodou v poměru 1 díl pohanky: 2 díly vody, zakryjte utěrkou a nechte nabobtnat.

  5. Zelí vmícháme do pohanky, přidáme tofu/tempeh.

  6. Přidáme pohankovou směs k zelenině a zapékáme dalších 10 minut společně.

 

Dobrou chuť!

Autor: Kristýna Durasová