PODZIMNÍ ZELENINA S POHANKOU A PICKLES

Každému ročnímu období přísluší určité potraviny. Na podzim bychom měli zařadit do jídelníčku dýně, řepu, brambory, pickles a pohanku. Co takhle to smíchat vše dohromady? Vznikne tak jednoduchý veganský pokrm plný živin a vitamínů. Pohanka má zahřívací vlastnosti ja je bohatá na rutin neboli vitamin P, který pečuje o zdraví našich cév.

IMG_6749 (1)

 

Ingredience pro 4 osoby:

olivový olej

sůl

1 hrnek pohanky uvařený dle návodu

1 dýně Hokkaido

2 červené cibule

5 stroužků česneku

1 červená řepa

3 brambory

200 g zelí pickles

200 g uzeného tofu/tempehu

 

Postup:

  1. Očistíme a libovolně nakrájíme zeleninu. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme rozmarýn.

  2. Zakápneme olivovým olejem a osolíme.

  3. Dáme péct na 170stupňů 30 minut.

  4. Pohanku doporučujeme nevařit, ztrácí tak cenné živiny. Zalejte ji horkou vodou v poměru 1 díl pohanky: 2 díly vody, zakryjte utěrkou a nechte nabobtnat.

  5. Zelí vmícháme do pohanky, přidáme tofu/tempeh.

  6. Přidáme pohankovou směs k zelenině a zapékáme dalších 10 minut společně.

 

Dobrou chuť!

Autor: Kristýna Durasová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení