POHANKOVÍ ANDĚLÉ

Vánoční pohankoví andílci nejen krásně vypadají, ale po promazání našimi lahodnými ořechovými krémy se stávají doslova gurmánským prožitkem. Vyzkoušíte? ;)

 

Ingredience: 

150g kešu ořechů

300g pohankové mouky

90g ghí

2 vejce

100g kokosového nektaru

1 1/2 PL kakaa

1 1/2 lžičky perníkového koření

špetka soli

ořechový krém 

 

Postup

1. Ve vodní lázni necháme rozehřát ghí. 

2. Kešu ořechy nameleme v mixéru velmi na jemno, ideálně až na mouku. 

3. V míse smícháme pohankovou mouku,namleté ořechy, kakao, koření, špetku soli a promícháme. Poté přidáme rozpuštěné ghí, vejce a kokosový nektar a rukama zaparacujeme těsto. 

4. Těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň na 3 hodiny odpočívat v lednici, ideálně přes noc. 

5. Těsto vyndáme z lednice, propracujeme rukama a vyválíme na placku vysokou 3mm, ze které vykrajujeme libovolné tvary. 

6. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 7 minut. 

7. Po vychladnutí slepujeme cukroví libovolným ořechovým krémem, my jsme zvolili nugát. Výtečný bude ale i slaný karamel nebo bílá čokoláda! Dozdobit můžeme rozpuštěnou čokoládou a ořechy. 

 

Dobrou chuť!