POHANKOVÍ ANDĚLÉ

Vánoční pohankoví andílci nejen krásně vypadají, ale po promazání našimi lahodnými ořechovými krémy se stávají doslova gurmánským prožitkem. Vyzkoušíte? 

pohankovy-andilci-cukrovi-goodie


Ingredience

Postup

  1. Ve vodní lázni necháme rozehřát ghí. 
  2. Kešu ořechy nameleme v mixéru velmi najemno, ideálně až na mouku. 
  3. V míse smícháme pohankovou mouku, namleté ořechy, kakao, koření, špetku soli a promícháme. Poté přidáme rozpuštěné ghí, vejce a kokosový nektar a rukama zapracujeme těsto. 
  4. Těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň na 3 hodiny odpočívat v lednici, ideálně přes noc. 
  5. Těsto vyndáme z lednice, propracujeme rukama a vyválíme na placku vysokou cca 3 mm, ze které vykrajujeme libovolné tvary. 
  6. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 7 minut. 
  7. Po vychladnutí slepujeme cukroví libovolným ořechovým krémem, my jsme zvolili nugát. Výtečný bude ale i slaný karamel nebo bílá čokoláda! Dozdobit můžeme rozpuštěnou čokoládou a ořechy

 

Dobrou chuť a nezapomeňte nám dát vědět, jak vám andílci chutnaly! :) 

 

 Autorka receptu: Kristýna Durasová