Polomáčené hvězdičky

Vánoce se kvapem blíží a možná už jste přemýšleli a dávali si dohromady recepty na vánoční cukroví. Držíte se raději tradic a nebo zkoušíte své vlastní recepty? Následující recept je inspirovaný z knihy BioAbecedář od Hanky Zemanové. Hvězdičky se tak povedly, že se musí péct i několikrát před Vánocemi, neboť do Vánoc ani nevydrží. Pokud rádi pečete zdravě a zároveň si i rádi pochutnáte, neváhejte tento recept vyzkoušet.

 

INGREDIENCE:

  • 300 g špaldové mouky

  • 2 čl kypřícího prášku bez fosfátů

  • 1 čl skořice

  • 1 čl vanilky

  • 180 g kvalitního másla

  • 100 g datlového sirupu

  • 100 g lískových ořechů

  • 150 g datlí

  • 1 pl citronové šťávy

INGREDIENCE NA POLEVU:

POSTUP:

1. Troubu předehřejte na 120 a pražte cca 10–15 minut, po vychladnutí zbavte slupky.

2. Oříšky namelte v mlýnku nebo rozmixujte v mixéru.

3. Datle pokrájejte na velmi drobné kousky.

4. Všechny ingredience postupně zpracujte v těsto, které nechte odpočinout minimálně hodinu, maximálně týden v lednici.

5. Poprašte vál zlehka moukou a vyválejte z těsta cca 0,5 cm plát ze kterého vykrajujte hvězdičky a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

6. Pečte cca 10 minut na 180 , v horkovzdušné troubě na 160 

7. Ve vodní lázni rozehřejte ingredience na polevu kromě lískových ořechů.

8. Vychladlé hvězdičky namáčejte z poloviny do čokolády a následně zdobte mletými lískovými ořechy.

 

TIPY:

Vyzkoušejte místo mletých lískových ořechů naší lískoořechovou mouku. Usnadní to hodně práce a výsledek jistě bude stát za to!

Válení těsta velmi usnadňuje potravinářská fólie, díky které se těsto na válec nelepí.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

IMG_4588 Kristýna Durasová více o autorovi zde

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení