Raw tyčinky jsou skvělým zdrojem energie a zároveň zaženou chuť na sladké díky přirozeně sladké chuti. Obsahují pouze přirozeně vyskytující se sacharidy, tuky a bílkoviny. Jsou jednoduché na přípravu, je to zábava. Kvalitu použitých ingrediencí máte pod kontrolou a zdravou svačinku vždy při ruce!
Čas přípravy: 15 minut
Počet kusů: (Při použití formy 20x20 - 16 kousků)
Ingredience:
1 šálek datlí (předem namočených na cca 15 minut, scezených nebo Medjool)
1 šálek kešu oříšků (předem namočených na cca 15 minut, scezených)
½ šálku strouhaného kokosu
½ šálku bezlepkových ovesných vloček
½ šálku lyo brusinek
½ šálku tygřích ořechů
½ šálku pistácií
2 pl oříškového krému „Sladký ořech“ (případně i jiný)
javorový sirup či agáve nektar nebo kokosový olej (podle potřeby pro spojení směsi)
špetka soli
špetka mleté cejlonské skořice
Postup:
-
Nejprve si namočíme datle a kešu, aby se s nimi dalo lépe pracovat.
-
Po cca 15 minutách je scedíme.
-
Do mixéru vložíme datle, kešu, ovesné vločky, kokos, oříškový krém a přidáme sůl, skořici a javorový sirup nebo kokosový olej.
-
Směs vymixujeme a podle toho, jak se spojila, přidáváme postupně javorový sirup podle potřeby.
-
Připravenou směs přesuneme do větší misky a v mixéru na hrubší podrvíme směs brusinek, tygřích ořechů a pistácií.
-
Brusinky s ořechy přidáme ke směsi do misky a důkladně promícháme.
-
Na závěr už jen vložíme do formy vystlané pečícím papírem, rovnoměrně rozmístíme, pořádně přitlačíme a dáme vychladit do chladničky nebo mrazničky na cca 60 minut.
-
Hotové tyčinky podáváme posypané kokosem nebo oříšky.
Dejte nám vědět, jak se vám recept povedl a přejeme dobrou chuť!
Autor receptu: Iva Kocová