REBARBOROVÝ KOLÁČ

Hlásíme zahájení rebarborové sezony! Tento rebarborový koláč je křehký a každé sousto se rozplyne na jazyku. Kyselá chuť rebarbory se dokonale snoubí se sladkou chutí kokosového cukru.

8 porcí
Nutriční informace na 1 porci: 351 kcal | 8,1 g bílkovin | 46,1 g sacharidů 14,7 g tuku *

Ingredience:

NÁPLŇ:

500 g rebarbory

50 g kokosového cukru

3 cm nastrouhaného zázvoru

3 šťastná vejce

70 g medu/ agáve sirupu

250 g farmářského bílého jogurtu

1 lžíce kukuřičného škrobu

TĚSTO:

200 g hladké mouky

100 g másla

100 g kokosového cukru

1 vejce od slepic z volného výběhu

špetka himalájské soli

Postup:

  1. Spojte všechny ingredience na těsto a vytvořte rukama či robotem hladké těsto. Nechte odležet v lednici, klidně i přes noc.

  2. Spojte všechny ingredience na náplň kromě rebarbory, zázvoru a kokosového cukru.

  3. Nakrájejte omytou rebarboru na 2 cm kousky, smíchejte se zázvorem a s kokosovým cukrem.

  4. Vymažte koláčovou formu (r=28 cm) máslem a vysypte moukou.

  5. Těsto vyválejte a přendejte do formy, dotlačte do okrajů prsty.

  6. Nasypte rebarborovou směs, následně zalijte náplní.

  7. Pečte cca 35 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C.

*vypočteno přes dietsystem.cz