REBARBOROVÝ KOLÁČ

Hlásíme zahájení rebarborové sezony! Tento rebarborový koláč je křehký a každé sousto se rozplyne na jazyku. Kyselá chuť rebarbory se dokonale snoubí se sladkou chutí kokosového cukru.

8 porcí
Nutriční informace na 1 porci: 351 kcal | 8,1 g bílkovin | 46,1 g sacharidů 14,7 g tuku *

Ingredience:

NÁPLŇ:

500 g rebarbory

50 g kokosového cukru

3 cm nastrouhaného zázvoru

3 šťastná vejce

70 g medu/ agáve sirupu

250 g farmářského bílého jogurtu

1 lžíce kukuřičného škrobu

TĚSTO:

200 g hladké mouky

100 g másla

100 g kokosového cukru

1 vejce od slepic z volného výběhu

špetka himalájské soli

Postup:

  1. Spojte všechny ingredience na těsto a vytvořte rukama či robotem hladké těsto. Nechte odležet v lednici, klidně i přes noc.

  2. Spojte všechny ingredience na náplň kromě rebarbory, zázvoru a kokosového cukru.

  3. Nakrájejte omytou rebarboru na 2 cm kousky, smíchejte se zázvorem a s kokosovým cukrem.

  4. Vymažte koláčovou formu (r=28 cm) máslem a vysypte moukou.

  5. Těsto vyválejte a přendejte do formy, dotlačte do okrajů prsty.

  6. Nasypte rebarborovou směs, následně zalijte náplní.

  7. Pečte cca 35 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C.

*vypočteno přes dietsystem.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení