Rychlé cizrnové kari

Pokud je indická kuchyně vaší oblíbenou, je tohle ten pravý recept pro vás.
Rychlé, lehké a velmi chutné!

Ingredience

  • 400 ml kokosové mléko Goodie (sušené)
  • 400 g cizrna (předem namočené)
  • 150 g cherry rajčat, případně klasická rajčata (nakrájené nadrobno)
  • 1 větší cibule (nadrobno nakrájená)
  • 6 stroužků česneku (protlačený)
  • 1 čl. čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 PL kari (můžete použít i kari pastu)
  • 1 PL kurkuma
  • 1 čl. mletá červená paprika
  • sůl Goodie (podle potřeby)
  • mletý pepř (podle potřeby)
  • 1 PL citrónové šťávy
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej

Jak na to?

  1. Ve větší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Restujeme 5 minut a přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.
  3. Restujeme spolu 2 minuty a přidáme kari, kurkumu, špetku mleté ​​červené papriky, sůl.
  4. Opékáme pár minut a přidáme uvařenou cizrnu a nadrobno nakrájená rajčata. Vaříme 2 minuty.
  5. Připravíme si kokosové mléko Goodie. 6 PL sušeného kokosového mléka dobře rozmícháme ve 400 ml vody. Potom pomalu přimícháváme ke směsi.
  6. Důkladně promícháme, aby se ingredience spojily a vaříme cca 10 minut.
  7. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou, přidáme čerstvý koriandr nebo cibulku a podáváme s rýží či tortilami.

Autorka receptu: Iva Kocová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení