SEZAMOVÉ KREKRY BEZ LEPKU

Jaká jsou vaše novoroční předsevzetí? Zdravěji? Bez cukru? Bez lepku? Bez laktózy? Vegan? Low carb? V tom případě by ve vašem jídelníčku neměly chybět tyto sezamové krekry, které se hodí k jakékoliv příležitosti k pomazánkám či dipům nebo k salátům. Pochutnají si na nich nejen vegani, jsou plné zdravých tuků, bílkovin a vlákniny z rostlinných zdrojů.

INGREDIENCE:

  • 80 g sezamové mouky

  • 60 g chia semínek 

  • 70 g směsi semínek (konopná, sezamová, dýňová,...)

  • 2 čl himalájské soli

  • 1/2 čl kmínu

  • špetka pepře k dochucení

FULLSIZERENDER 

POSTUP:

1. Všechna semínka spolu s moukou a kořením si smícháme a zalijeme cca 200-250 ml vody, za stálého míchání necháme vodu vsáknout, semínka nám naboptnají a celá směs se spojí.

2. Pokud by bylo potřeba, vodu kdykoliv dolijte, konzistence musí být mazlavá - kašovitá.

3. Těsto rozetřeme po celém plechu vystlaném pečícím papírem, aby výška těsta byla max 0,5 cm.

4. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 stpňů po dobu 25 minut.

5. Po vyndání z trouby nalámeme krekry, pro pravidelnější tvary použijte nůž.

 

TIP:

Zkuste do těsta přidat i špetku kurkumy, která těsto hezky zabarví, dodá krekrům zajímavou chuť a navíc má blahodárné účinky na naše zdraví.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

Karolína Kostroňová