SEZAMOVÉ KREKRY BEZ LEPKU

Jaká jsou vaše novoroční předsevzetí? Zdravěji? Bez cukru? Bez lepku? Bez laktózy? Vegan? Low carb? V tom případě by ve vašem jídelníčku neměly chybět tyto sezamové krekry, které se hodí k jakékoliv příležitosti k pomazánkám či dipům nebo k salátům. Pochutnají si na nich nejen vegani, jsou plné zdravých tuků, bílkovin a vlákniny z rostlinných zdrojů.

INGREDIENCE:

  • 80 g sezamové mouky

  • 60 g chia semínek 

  • 70 g směsi semínek (konopná, sezamová, dýňová,...)

  • 2 čl himalájské soli

  • 1/2 čl kmínu

  • špetka pepře k dochucení

FULLSIZERENDER 

POSTUP:

1. Všechna semínka spolu s moukou a kořením si smícháme a zalijeme cca 200-250 ml vody, za stálého míchání necháme vodu vsáknout, semínka nám naboptnají a celá směs se spojí.

2. Pokud by bylo potřeba, vodu kdykoliv dolijte, konzistence musí být mazlavá - kašovitá.

3. Těsto rozetřeme po celém plechu vystlaném pečícím papírem, aby výška těsta byla max 0,5 cm.

4. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 stpňů po dobu 25 minut.

5. Po vyndání z trouby nalámeme krekry, pro pravidelnější tvary použijte nůž.

 

TIP:

Zkuste do těsta přidat i špetku kurkumy, která těsto hezky zabarví, dodá krekrům zajímavou chuť a navíc má blahodárné účinky na naše zdraví.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

Karolína Kostroňová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení