Valentýnské lívance

Láska prochází žaludkem! A v únoru to platí mnohonásobně víc! 14.2. slavíme Valentýn a příležitost vyjádřit lásku. Připravte milované osobě nebo sami sobě ???? zamilované valentýnské lívance a udělejte si hezký den.

 

 

Ingredience

2 šálky bezlepkové ale klasické mouky (může být i mouka z bezlepkových ovesných vloček)

1/4 šálku erythritolu

2 čl prášku do pečiva

špetka soli

špetka mleté ​​vanilky

2 šálky rostlinného mléka

2 čl jablečného octa

1 pl prášku z lyofilizovaných malin

za hrst jahod nebo jiného mraženého nebo čerstvého ovoce

ghí na smažení

oříškové máslo

agáve sirup

 

Postup

  1. Do velké mísy přidáme mouku, erythritol, prášek do pečiva, vanilku, sůl, prášek z ovoce a promícháme.

  2. Přidáme rostlinné mléko a jablečný ocet a jemně utřeme na hustší těsto.

  3. Těsto bude postupně více tuhnout, pokud potřebujete přidejte více mléka.Těsto nemixujeme.

  4. Ve větší pánvi si zahřejeme olej a přidáme naběračku těsta, snažíme se vytvarovat menší kruh, nedávejte hodně těsta, těsto se pečením krásně zvedne a zvětší objem.

  5. Na lívanec můžeme ještě přidat trochu ovoce. Předtím, než lívanec převrátíte, počkejte dokud se neobjeví bublinky na povrchu, pak převraťte a pečte z druhé strany.

  6. Podáváme s agáve sirupem potřeným vaším oblíbeným oříškovým máslem.

 

Dejte nám vědět, jak se vám lívance povedly! Budeme rádi.

 

Autor: Iva Kocová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení