Láska prochází žaludkem! A v únoru to platí mnohonásobně víc! 14.2. slavíme Valentýn a příležitost vyjádřit lásku. Připravte milované osobě nebo sami sobě ???? zamilované valentýnské lívance a udělejte si hezký den.
Ingredience
2 šálky bezlepkové ale klasické mouky (může být i mouka z bezlepkových ovesných vloček)
1/4 šálku erythritolu
2 čl prášku do pečiva
špetka soli
špetka mleté vanilky
2 šálky rostlinného mléka
2 čl jablečného octa
1 pl prášku z lyofilizovaných malin
za hrst jahod nebo jiného mraženého nebo čerstvého ovoce
ghí na smažení
Postup
-
Do velké mísy přidáme mouku, erythritol, prášek do pečiva, vanilku, sůl, prášek z ovoce a promícháme.
-
Přidáme rostlinné mléko a jablečný ocet a jemně utřeme na hustší těsto.
-
Těsto bude postupně více tuhnout, pokud potřebujete přidejte více mléka.Těsto nemixujeme.
-
Ve větší pánvi si zahřejeme olej a přidáme naběračku těsta, snažíme se vytvarovat menší kruh, nedávejte hodně těsta, těsto se pečením krásně zvedne a zvětší objem.
-
Na lívanec můžeme ještě přidat trochu ovoce. Předtím, než lívanec převrátíte, počkejte dokud se neobjeví bublinky na povrchu, pak převraťte a pečte z druhé strany.
-
Podáváme s agáve sirupem potřeným vaším oblíbeným oříškovým máslem.
Dejte nám vědět, jak se vám lívance povedly! Budeme rádi.
Autor: Iva Kocová