Máte chuť na vydatné, ale rychlé jídlo?
Jste zastáncem rostlinné stravy nebo čas od času maso raději vynecháte?
Připravte si doma výborný veganský stroganov se žampiony!
Ingredience
- 500g žampionů
- 2 větší bílé cibule (nadrobno nakrájené)
- 3 stroužky česneku
- olej
- citrónová šťáva (z poloviny citronu)
- 100 g kyselých okurek
- 1 PL hořčice - Hořčice fermentovaná
- Goodie 1 PL kečupu - Nekečup jemný Goodie
- 1 ks rostlinná smetana
- mletý pepř
- himálajská sůl Goodie
- 1 - 2 PL bio lahůdkového droždí Goodie
- 2 – 3 čl. červená paprika
Jak na to?
- Na pánvi restujeme nadrobno nakrájenou cibuli cca 5 minut.
- Potom k ní přidáme prolisovaný česnek a orestujeme na oleji ještě 2 minuty.
- Následně přidáme nakrájené žampiony a orestujeme dokud až se houby zredukují.
- Potom přidáme hořčici, kečup, červenou papriku, citrónovou šťávu, nakrájené kyselé okurky a orestujeme ještě cca 5 minut.
- Nakonec zalijeme rostlinnou smetanou a necháme vařit ještě pár minut, dokud nezhoustne.
- Podle potřeby dochutíme a podáváme s oblíbenými těstovinami, nasekanou petrželkou.
Autorka receptu: Iva Kocová