VELIKONOČNÍ OŘECHOVÝ BERÁNEK

Velikonoce se blíží a beránek je již tradicí, která rozhodně nesmí na velikonočním stole chybět! Každá rodina má svůj osvědčený recept. My jsme tentokrát upustili od klasiky a vyzkoušeli ořechovou verzi, která nás velmi příjemně překvapila. Těsto je lahodně vláčné a kombinace ořechů a rozinek naprosto geniální. Navíc potěší i mlsné dětské jazýčky :). 

15 porcí
Nutriční informace na 1 porci: 261 kcal | 5 g bílkovin | 29 g sacharidů | 14 g tuku *

Ingredience:

250 g špaldové mouky 

200 g kokosového cukru 

140 g máslo 

100 g mletých vlašských ořechů

100 ml mléka/ kokosového mléka

50 g rozinek

4 vejce od slepic z volného chovu

1 lžička vanilky

2 lžičky prášku do pečiva

 

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 175 °C a vymažeme a vysypeme formu na beránka.

2. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme 1/3 cukru a dál vyšleháváme do rozpuštění krystalek cukru.

3. Máslo vyšleháme s 2/3 cukru, postupně přidáme žloutky a šleháme do hladkého krému.

4. Smícháme mouku s kypřícím práškem, vanilkou a na jemno namletými ořechy a postupně přidáme i s mlékem do krému z másla a cukru.

5. Nakonec do směsi vmícháme sníh z bílků a cukru.

6. Pečeme cca 45 minut.

 

*vypočteno přes dietsystem.cz