Velikonoce se blíží a beránek je již tradicí, která rozhodně nesmí na velikonočním stole chybět! Každá rodina má svůj osvědčený recept. My jsme tentokrát upustili od klasiky a vyzkoušeli ořechovou verzi, která nás velmi příjemně překvapila. Těsto je lahodně vláčné a kombinace ořechů a rozinek naprosto geniální. Navíc potěší i mlsné dětské jazýčky :).
15 porcí
Nutriční informace na 1 porci: 261 kcal | 5 g bílkovin | 29 g sacharidů | 14 g tuku *
Ingredience:
250 g špaldové mouky
200 g kokosového cukru
140 g máslo
100 g mletých vlašských ořechů
100 ml mléka/ kokosového mléka
50 g rozinek
4 vejce od slepic z volného chovu
1 lžička vanilky
2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 175 °C a vymažeme a vysypeme formu na beránka.
2. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme 1/3 cukru a dál vyšleháváme do rozpuštění krystalek cukru.
3. Máslo vyšleháme s 2/3 cukru, postupně přidáme žloutky a šleháme do hladkého krému.
4. Smícháme mouku s kypřícím práškem, vanilkou a na jemno namletými ořechy a postupně přidáme i s mlékem do krému z másla a cukru.
5. Nakonec do směsi vmícháme sníh z bílků a cukru.
6. Pečeme cca 45 minut.
*vypočteno přes dietsystem.cz