Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cuk nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.
Ingredience:
400 g polohrubé špaldové mouky
300 g kokosového cukru
200 ml kokosového mléka
100 ml slunečnicového oleje
50 g jablečného nebo dýňového pyré
40 g kakaa
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 pl perníkového koření
2 vejce
Ingredience po dopečení:
oblíbená marmeláda
plátky mandlí
Postup:
-
Smícháme všechny sypké ingredience.
-
Smícháme ostatní ingredience.
-
Spojíme obě části dohromady.
-
Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.
Poznámky:
-
všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu při zpracovávání, připravte si minimálně všechny předem
-
pekáč by měl mít rozměr 25 cm x 35 cm
Autor: Kristýna