Vláčný perník ze špaldové mouky

 

Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cuk nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.

Ingredience:

400 g polohrubé špaldové mouky

300 g kokosového cukru

200 ml kokosového mléka

100 ml slunečnicového oleje

50 g jablečného nebo dýňového pyré

40 g kakaa

1 sáček prášku do perníku

1/2 sáčku prášku do pečiva

1 pl perníkového koření

2 vejce

 

Ingredience po dopečení:

oblíbená marmeláda

plátky mandlí

 

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké ingredience.

  2. Smícháme ostatní ingredience.

  3. Spojíme obě části dohromady.

  4. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.

 

Poznámky:

  1. všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu při zpracovávání, připravte si minimálně všechny předem

  2. pekáč by měl mít rozměr 25 cm x 35 cm

 

Autor: Kristýna