Vláčný perník ze špaldové mouky

 

Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cuk nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.

Ingredience:

400 g polohrubé špaldové mouky

300 g kokosového cukru

200 ml kokosového mléka

100 ml slunečnicového oleje

50 g jablečného nebo dýňového pyré

40 g kakaa

1 sáček prášku do perníku

1/2 sáčku prášku do pečiva

1 pl perníkového koření

2 vejce

 

Ingredience po dopečení:

oblíbená marmeláda

plátky mandlí

 

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké ingredience.

  2. Smícháme ostatní ingredience.

  3. Spojíme obě části dohromady.

  4. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.

 

Poznámky:

  1. všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu při zpracovávání, připravte si minimálně všechny předem

  2. pekáč by měl mít rozměr 25 cm x 35 cm

 

Autor: Kristýna

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení