Tento recept je skvělý i když máte dostatek uvařených špaget nazbyt. Pokud nemáte, špagety uvařte podle návodu na obalu.
Potřebujeme:
-
1 balení špaget
-
1 ks omáčky Goodie - rajčatová s čočkou beluga
-
1 balení bílého tofu
-
2 větší rajčata (nakrájené nadrobno)
-
1 cibulka (nadrobno nakrájená)
-
80 g oliv (nakrájené na plátky)
-
2 stroužky česneku (protlačený)
-
1 čl tymiánu
-
himálajská sůl Goodie (podle potřeby)
-
černý mletý pepř (podle potřeby)
-
vegan mozzarela (k posypání)
-
lahůdkové droždí Goodie (možnost posypat špagety)
Jak na to?
-
Dokud se vaří špagety, připravíme si rychlou omáčku s pomocí mimořádně chutné hotové omáčky Goodie. Můžete ji obohatit o jakékoli další suroviny nebo vůbec nemusíte.
-
Ve větší pánvi zahřejeme trošku olivového oleje, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku na cca 5 minut. Potom přidáme prolisovaný česnek a po cca minutě tofu, rajčata, olivy, tymián a dochutíme.
-
Restujeme cca 5 minut, zalijeme omáčkou Goodie a promícháme. Uvařené špagety pokapeme olivovým olejem, můžeme posypat lahůdkovým droždím a vytvarujeme menší hnízda.
-
Klidně si můžeme pomoci také formou na muffiny. Hotová hnízda poklademe na plech vystlaný pečícím papírem a každé jedno hnízdo polijeme omáčkou. Hnízda dáme zapéct na cca 10 minut na 180 stupňů.
-
Nakonec posypeme sýrem a nakrájenou bazalkou.
Autorka receptu: Iva Kocová