ZDRAVÉ FERRERO

Vánoce se pomalu ale jistě blíží. Jako každý milujeme i my mlsání, proto se i tento rok můžete těšit na několik receptů na zdravější cukroví. 

Jako první vám představujeme variaci na ferrero rocher. Přestože je tato verze mnohem zdravější, neubírá jí to na chuti a je téměř k nerozeznání od originálu. 
 Recept je velmi snadný na přípravu a potěší i ty nejmlsnější jazýčky. 


Ingredience: 

2 lískooříškové čokolády (nebo můžete namíchat 1 lískoořechová a 1 hořká)

100g lískoořechového krému

200ml tučného kokosového mléka nebo kokosové smetany

lískové ořechy

 

Postup:

1. Rozehřejeme troubu na 170 °C. Lískové ořechy vložíme na plech a necháme 7 minut pražit v troubě (nebo až začne praskat slupka ořechů).

2. Ořechy necháme vychladnout a poté je oloupeme. Nejjednodušší je promnout je hromadně rukama ještě na plechu, slupka sama povolí. 

3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky, přidáme kokosové mléko nebo smetanu a pořádně promícháme. Nakonec přidáme lískoořechové máslo a znovu promícháme. 

4. Směs vložíme do mrazáku na několik hodin. 

5. Mezitím si připravíme ořechy. Část z nich necháme vcelku, část rozsekáme na kousky. 

6. Jakmile je směs zmražená, pomocí lžíce tvarujeme kuličky. Do každé z nich vložíme ořech, vytvarujeme rukama a obalíme v rozdrcených ořeších. 

7. Uchováváme v lednici. 

Dobrou chuť!