ZDRAVÉ FERRERO

Vánoce se pomalu ale jistě blíží. Jako každý milujeme i my mlsání, proto se i tento rok můžete těšit na několik receptů na zdravější cukroví. 

Jako první vám představujeme variaci na ferrero rocher. Přestože je tato verze mnohem zdravější, neubírá jí to na chuti a je téměř k nerozeznání od originálu. 
 Recept je velmi snadný na přípravu a potěší i ty nejmlsnější jazýčky. 


Ingredience: 

2 lískooříškové čokolády (nebo můžete namíchat 1 lískoořechová a 1 hořká)

100g lískoořechového krému

200ml tučného kokosového mléka nebo kokosové smetany

lískové ořechy

 

Postup:

1. Rozehřejeme troubu na 170 °C. Lískové ořechy vložíme na plech a necháme 7 minut pražit v troubě (nebo až začne praskat slupka ořechů).

2. Ořechy necháme vychladnout a poté je oloupeme. Nejjednodušší je promnout je hromadně rukama ještě na plechu, slupka sama povolí. 

3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky, přidáme kokosové mléko nebo smetanu a pořádně promícháme. Nakonec přidáme lískoořechové máslo a znovu promícháme. 

4. Směs vložíme do mrazáku na několik hodin. 

5. Mezitím si připravíme ořechy. Část z nich necháme vcelku, část rozsekáme na kousky. 

6. Jakmile je směs zmražená, pomocí lžíce tvarujeme kuličky. Do každé z nich vložíme ořech, vytvarujeme rukama a obalíme v rozdrcených ořeších. 

7. Uchováváme v lednici. 

Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení