čas přípravy: 35 min.

Vánoce se pomalu ale jistě blíží. Stejně tak jako každý i my milujeme mlsání, proto vždy přinášíme několik receptů na zdravější cukroví. Tentokrát na variaci oblíbeného ferrero rocher. Přestože je tato verze mnohem zdravější, neubírá jí to na chuti a je téměř k nerozeznání od originálu. Recept je navíc opravdu velmi snadný na přípravu a výsledek potěší i ty nejmlsnější jazýčky. 

Ingredience

Postup

1. Rozehřejeme troubu na 170 °C. Lískové ořechy vložíme na plech a necháme 7 minut pražit v troubě (nebo až začne praskat slupka ořechů).

2. Ořechy necháme vychladnout a poté je oloupeme. Nejjednodušší je promnout je hromadně rukama ještě na plechu, slupka sama povolí. 

3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky, přidáme kokosové mléko nebo smetanu a pořádně promícháme. Nakonec přidáme lískoořechové máslo a znovu promícháme. 

4. Směs vložíme do mrazáku na několik hodin. 

5. Mezitím si připravíme ořechy. Část z nich necháme vcelku, část rozsekáme na kousky. 

6. Jakmile je směs zmražená, pomocí lžíce tvarujeme kuličky. Do každé z nich vložíme ořech, vytvarujeme rukama a obalíme v rozdrcených ořeších. 

7. Uchováváme v lednici.