ZDRAVÉ MAROKÁNKY

Pocházejí vůbec marokánky z Maroka? Marokánka neboli marokánská placička je sladká placička arabského původu. 

Tradiční receptura původně krom medu, oříšků, datlí, cukru, kakaa a vanilky obsahovala ještě hašiš. Ten ovšem v našich marokánkách nenajdete ;) Průmyslově vyráběné marokánky obvykle místo poctivých ingrediencí obsahují levnou citronovou nebo pomerančovou kůru naloženou v cukru a místo kvalitních ořechů nekvalitní arašídy. Marokánky bývají potřené čokoládou nebo tukovou kakaovou polevou. Domácí recepty na marokánky obsahují nesčetné množství surovin, například kondenzované mléko, kandované nebo sušené ovoce, mandle, kokos atd. Naše zdravé marokánky jsou z poctivých ingrediencí bez cukru.

 

INGREDIENCE:

Na polevu:

POSUP:

1. Všechny suroviny smícháme dohromady a lehce povaříme v rostlinném mléce.

2. Troubu předehřejeme na 175°C a na plech vyložený pečícím papírem lžící vytvoříme malé placičky.

3. Na každou placičku dáme trochu zbylé směsi a stlačíme lžící.

4. Pečeme 40–45 min. Po vychladnutí poléváme čokoládou rozehřátou ve vodní lázni s kokosovým olejem. 

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!

 

AUTOR: 

IMG_4588 Kristýna Durasová více o autorovi zde