Zeleninový quiche

Tradiční francouzský slaný koláč se obvykle připravuje se sýrem a se šunkou. Vyzkoušejte odlehčenou veganskou verzi. Hodí se jako předkrm nebo jako lehká večeře.

 

 

Ingredience:

400 g bílého tofu

150 g mouky (použila jsem hladkou)

250 ml vody

2 PL neslazeného madlového/ kokosového mléka

kukuřičný škrob (podle potřeby)

2 čl hořčice

50 g lahůdkového droždí Goodie

½ čl himálajské soli Goodie

2 stroužky česneku

1 čl kurkumy

1 PL nasekané petrželky

černý mletý pepř

1 čl česnekový a cibulový prášek

 

1 ks hotového těsta nebo si připravíte těsto podle návodu zde:

150 g mouky, 60 g kokosového nebo klasického oleje, špetka cukru a soli a voda podle potřeby - vodu zapracujte jako poslední, vypracujete hladké těsto)

 

Na obložení:

Můžete přidat jakoukoli zeleninu, kterou máte doma k dispozici

rajčata (žluté, klasické červené, premium, cherry, zelené, jakékoli), nakrájené na plátky

1 červená cibule (nakrájená na plátky)

1 červená paprika (nakrájená na plátky)

bylinky (tymián nebo rozmarýn, případně jiné)

 

Postup:

  1. Nejprve tofu osušíme od přebytečné vody. Potom přidáme tofu, hladkou mouku, mléko, hořčici, lahůdkové droždí, sůl, koření, kurkumu, nať, česnek a vodu do mixéru a vymixujeme na hladkou směs. Je-li třeba zapracujeme i škrob.

  2. Připravíme si formu, do které vložíme těsto a jemně přimačkáme do formy. Následně těsto propícháme vidiličkou. Směs nalijeme do formy na těsto a rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu.

  3. Navrch ukládáme nakrájenou červenou cibulku, různé druhy rajčat, papriku či bylinky. Jemně pozatláčíme do těsta.

  4. Pečeme na 180 stupňů cca 30 – 40 minut (podle toho jakou troubu máte), uvidíte i podle zbarvení těsta a nádivky na vrchu.

  5. Před podáváním a krájením necháme na 10 minut vychladnout. Podáváme s čerstvými bylinkami, lehkým zeleninovým salátem.

 

Dejte nám vědět, jak vám chutná, jak se recept povedl. Budeme rádi.

 

autorka receptu: Iva Kocová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení