Neohodnoceno

BIO Sirup Agáve 350 g

Pasterovaný sirup vyrobený pouze ze 100% agáve šťávy, pěstované dle zásad ekologického hospodářství. Bez zahušťovadel a jiných zbytečností. Slouží jako přírodní alternativa k slazení.
Skladem (3 ks)
Značka: Dr. Hlaváč
139 Kč 397,14 Kč / 1 kg
Kategorie: Sirupy a šťávy

Pasterovaný sirup vyrobený pouze ze 100% bio agáve šťávy. Ve 100 g výrobku je obsaženo 76 g přírodních sladidel (šťávy z agáve).

Použítí: 

Sirup, vyrobený z rostlin Agáve, obsahuje přibližně 70% fruktózy, která má o 50% vyšší sladivost než řepný cukr. Díky tomu, lze stejné sladkosti pokrmů dosáhnout při použití výrazně nižší dávky a zároveň tak snížit energetickou hodnotu pokrmu. Jeho nízký glykemický index zaujme zejména diabetiky. Kuchařky jistě ocení i jeho snadnou rozpustnost, neutrální barvu, chuť i vůni. Agáve sirup je velmi univerzálním sladidlem. Lze jej použít při pečení nejrůznějších sladkých koláčů, buchet, sušenek a muffinů. Při přípravě domácích džemů a kompotů. Na dochucení omáček a dresingů. Do kvalitní domácí čokolády. Dětem na zmrzlinku. K oslazení ranního čaje i odpolední kávičky. V létě do osvěžující limonády a ledového čaje. No a nesmíme zapomenout na doslazení koktejlů na blížící se párty…

Složení:

Bio Agáve sirup* 100% (*produkt ekologického zemědělství).

Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat.  Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.

Nutriční hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota 1329 kJ/313 kcal
Tuky 0,9 g
z toho nas. mast. kys. 0,6 g
Sacharidy 75 g
z toho cukry 75 g

Bílkoviny 0,2 g
Sůl  0,1 g

Skladování:

Minimální trvanlivost do: viz obal, 24 měsíců
Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C

O BIO Sirup Agáve 

Naštěstí nepadlo veškeré Agáve na pálenky Tequila a Mezcal, ani nekvasí v indiánském nápoji Pulque a nejsou z něj ani samé sisálové provázky… Něco málo zbylo a mohl být vyroben tento úžasně sladký Agáve sirup. Někdy se mu také říká zlato mexických indiánů, protože se původně získával poměrně zdlouhavým procesem. Nejprve se nařezaly rostliny Agáve, ze kterých se nechávala “vyslzet“ jejich šťáva. Ta se každý den pečlivě sbírala a nechávala odpařit na žhavém mexickém slunci až vznikl krásně zlatý sirup. Dnes se samozřejmě využívají modernější výrobní technologie, ale odpařování šťávy zůstalo stále velmi šetrné a probíhá ve vakuu při teplotách hluboko pod bodem varu. Náš Bio Agáve sirup je vyroben pouze z rostlin pěstovaných dle zásad ekologického zemědělství.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: