Neohodnoceno

BIO Sirup rakytník 310 g

Pasterovaný ovocný sirup vyrobený s rakytníku a ovoce, pěstovaným dle zásad ekologického hospodářství. Bez zahušťovadel a jiných zbytečností. Slazeno pouze ovocnými š'távami. Na 100 g výrobku bylo použito 240 g ovoce. 
Skladem (> 10 ks)
Značka: Dr. Hlaváč
115 Kč
Kategorie: Sirupy a šťávy

Pasterovaný ovocný sirup s obsahem rakytníku 24%. Na 100 g výrobku bylo použito 240 g ovoce. Ve 100 g výrobku je obsaženo 55 g přírodních sladidel (hroznové a rakytníkové šťávy). Na výrobu jedné skleničky jsme použili 74 g rakytníku. Sladká chuť sirupu je dosažena pouze přídavkem šťávy z vyzrálých bílých hroznů, ze které byla odpařena přebytečná voda.

Složení:

Zahuštěná šťáva z bílých hroznů* 76%, šťáva z rakytníku řešetlákového* 24% (* produkt ekologického zemědělství).

Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat. Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.

Nutriční hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota 1017 kJ/243 kcal
Tuky 1,3 g
z toho nas. mast. kys. 0,3 g
Sacharidy 55 g
z toho cukry 53,4 g

Bílkoviny 2,0 g
Sůl <0,1 g

Skladování:

Minimální trvanlivost do: viz obal, 24 měsíců
Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C
 

O RAKYTNÍKU ŘEŠETLÁKOVÉM

Určitě dobře víte o síle rakytníku, o jeho vlastnostech a o účincích na lidské tělo. Možná jste, ale neslyšeli starou legendu, která praví, že právě pojídání plodů rakytníku, dalo bájnému okřídlenému koni Pegasovi, sílu létat. Tibeťané ho úspěšně používali dokonce i při otravách. Na sibiři rakytník nazývají ,,citroník severu” nebo také ,,sibiřský zázrak”. Zdánlivě nestárnoucí číňanky našly uplatnění rakytníku v kosmetice a při léčbě exémů. Zajímavé je i jeho použití v ruském vesmírném programu, kdy jej kosmonauti používali jako vitamínový doplněk a dokonce i jako ochranu před nebezpečným kosmickým zářením. Skutečnost, že rakytník obsahuje více než 200 biologicky aktivních látek s vysoce pozitivními účinky na lidské zdraví řadí rakytník mezi nejvýznamnější léčivé rostliny světa.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: