Neohodnoceno

BIO Sirup zázvor 320 g

Pasterovaný ovocný sirup vyrobený se zázvoru a ovoce, pěstovaným dle zásad ekologického zemědělství. Bez zahušťovadel a jiných zbytečností. Na 100 g výrobku bylo použito 270 g ovoce a 10 g čerstvého zázvoru.
Skladem (> 10 ks)
Značka: Dr. Hlaváč
115 Kč
Kategorie: Sirupy a šťávy

Pasterovaný ovocný sirup se zázvorem. Na 100 g výrobku bylo použito 270 g ovoce a 10 g čerstvého zázvoru. Na výrobu jedné skleničky je použito 32 g čerstvého zázvoru a to už je docela síla. Sladká chuť sirupu je dosažena pouze přídavkem šťávy z vyzrálých bílých hroznů, ze které byla odpařena přebytečná voda. Ve 100 g výrobku je obsaženo 55 g přírodních sladidel (hroznové a citrónové šťávy). 

Složení:

Zahuštěná šťáva z bílých hroznů* 90%, citrónová šťáva* 4%, čerstvý zázvor* (* produkt ekologického zemědělství).

Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat. Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.

Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1011 kJ/242 kcal
Tuky 1,0 g
z toho nas. mast. kys. 0,3 g
Sacharidy 55 g
z toho cukry 53,4 g

Bílkoviny 2,3 g
Sůl 0,1 g

Skladování:

Minimální trvanlivost do: viz obal, 24 měsíců. Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C. 

O ZÁZVORU LÉKAŘSKÉM

Oddenky Zázvoru lékařského se používají v Čínských a Indických kuchyních už více než tři tisíce let. Už první arabští obchodníci si všimli, že oddenky zázvoru se v teple nekazí, a proto se stal zázvor jedním z prvních koření dovážených do Evropy i Afriky. Dnes se zázvor používá při přípravě pokrmů snad ve všech koutech světa. Jeho pikantní chuť najdeme také v nápojích, od limonád, přes čaj, až k pivu. Už samotný název Zázvoru lékařského napoví také o jeho oblibě v historickém léčitelství. V ajurvédské a tradiční čínské medicíně jsou účinky zázvoru přímo nenahraditelné. Zcela bez nadsázky a po právu ho lze přirovnat ke zmiňovanému „zázračnému kořenu přírody“. Nepodceňujte tuto rostlinu s květy připomínajícími orchideje...

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: