Neohodnoceno

Himalajská sůl černá hladká 400 g

Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Himalájí (Pákistánu, Indii nebo Nepálu) z vulkanických ložisek. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.

Skladem (> 10 ks)
68 Kč
Kategorie: Soli, koření

Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indii nebo Nepálu. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.

V Indii se jedná o velmi běžnou ingredienci, která se přidává do jídel nejen pro bohatý nutriční profil, ale také kvůli své slané chuti a vůni, které připomínají vajíčka. Přesvědčte se sami! Nadšeni budou nejen vegani. Za tyto specifické vlastnosti je zodpovědný obsah síry.

  • nerafinovaná přírodní sůl
  • specifická chuť a aroma
  • obsah minerálních látek

Použití:

Himalájská černá sůl je oblíbená nejen v Indii, kde se dává třeba i na banán, ale i u veganů, kteří ji hojně využívají pro dochucení pokrmů. Zalíbení najde i u toho nejnáročnějšího gurmána. Nebojte se experimentovat.

Složení: jedlá sůl, obsah NaCl min. 95%

Nutriční hodnoty (100 g):

Energetická hodnota: 0 kJ/ 0 kcal
Tuky: 0 g
     z toho nenasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 0 g
     z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: