Himálajská sůl růžová jemná 400 g
Himálajská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himálají (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let. Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování. Proces tradičního zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční a umožňuje zachování přírodního charakteru himalájské soli. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
Kategorie: | Soli, koření |
---|---|
Charakter: | Keto |
Obsah lepku: | Bez lepku |
Paleo: | Paleo |
Původ: | Vegan |
Himálajská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himálají (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let. Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování. Proces tradičního zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční a umožňuje zachování přírodního charakteru himalájské soli. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
- bez rafinace (chemického zpracování)
- příjemně slaná chuť
- stopové množství minerálních látek
Použití:
Himálajská růžová sůl je vhodná k dochucení všech nápojů a pokrmů dle libosti.
Věděli jste, že?
Himálajská sůl má nejstarší tradici již od roku 326 př.n.l., když její výskyt poblíž Khewry v Pandžábu odhalili koně vojáků Alexandra Velikého. Koně při odpočinku olizovali slané skály. Dochované záznamy o těžbě himalájské soli jsou z roku 1200 n.l.
Složení:
jedlá sůl, obsah NaCl min. 98 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.