Podzimní zelenina s pohankou a pickles

Podzimní zelenina s pohankou a pickles

Každému ročnímu období přísluší určité potraviny. Na podzim bychom měli zařadit do jídelníčku dýně, řepu, brambory, pickles a pohanku. Co takhle to vše smíchat dohromady? Vznikne tak jednoduchý veganský pokrm plný živin a vitamínů. Pohanka má zahřívací vlastnosti a je bohatá na rutin neboli vitamin P, který pečuje o zdraví našich cév.


Oříškovo-semínkový chlebík se sušenými rajčaty

Oříškovo-semínkový chlebík se sušenými rajčaty

K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience, díky kterým má navíc chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná „éčka“, ochucovadla nebo stabilizátory. Hodí se k snídani, ke svačině, ale i k obědu, třeba jako příloha k polévce nebo k salátu.


Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Tradiční francouzský slaný koláč se obvykle připravuje se sýrem a se šunkou. Vyzkoušejte odlehčenou veganskou verzi. Hodí se jako předkrm nebo jako lehká večeře.


Francouzské toasty

Francouzské toasty

Původně šlo pouze o způsob využití starého pečiva, ale díky lahodné chuti se dnes francouzské toasty podávají v kavárnách po celém světě! Vyzkoušejte tento skvělý recept a připravte si je i u vás doma. 


Nepečené mandlové sušenky z ovesných vloček

Nepečené mandlové sušenky z ovesných vloček

První sušenky neboli cookies byly vynalezeny již v 7. století našeho letopočtu a pocházely z malých koláčků, které původně nebyly určeny ke konzumaci, ale pouze k testování teploty trouby. V současnosti jsou sušenky jednou z nejoblíbenějších laskomin, milují je především děti. Kupované cookies však často obsahují bílý cukr a ne zrovna malou dávku. A jelikož děti konzumují už tak mnohem více bílého cukru, než je jejich tělo schopné spotřebovat a zpracovat, vyrobte pro ně sušenky z kvalitních surovin raději doma.