Veganské občerstvení
Veganský kešu sýr
Recept na jednoduchý, chutný a živinami nabitý kešu sýr potěší všechny vegany i ty, kteří se musí vyhýbat laktóze, ale chtějí si dopřát lahodnou chuť sýra. Vyzkoušejte základní recept a nebojte se dochutit podle vlastních preferenci. Přidání špetky koření a bylinek vykouzlí dodá sýru ten správný šmrnc.
Jemný cizrnový hummus s tahini
Připravte si lahodně jemný hummus z cizrny doladěný krémovou sezamovou pastou tahini. Tento oblíbený libanonský-izraelský recept se skvěle hodí k zelenině či pečivu.
Veganská ďábelská pomazánka
Proč ďábelská? Díky chilli a použitému koření vás může pořádně rozpálit, záleží však na použitém množství. Obvykle se ďábelská pomazánka připravuje z masa. Vyzkoušejte její veganskou verzi z červených fazolí! Je plná bílkovin a skvěle se hodí na topinky nebo k zelenině. Jen tak nebo na různé oslavy.
Pečené hasselback brambory
V hlavní roli oblíbené pečené hasselback brambory! Můžete je podávat samostatně nebo jako přílohu. Skvěle chutnají s pořádnou dávkou másla, smetany nebo pomazánky a chutney Goodie.
Česnekoví šneci z listového těsta s pestem z medvědího česneku
Sháníte rychlý jednoduchý recept pro návštěvu nebo pro přípravu večeře či svačiny? Vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak vám chutná!
Zeleninový quiche
Tradiční francouzský slaný koláč se obvykle připravuje se sýrem a se šunkou. Vyzkoušejte odlehčenou veganskou verzi. Hodí se jako předkrm nebo jako lehká večeře.
Zdravé marokánky
Marokánka neboli marokánská placička je sladká placička arabského původu. Tradiční receptura původně kromě medu, oříšků, datlí, cukru, kakaa a vanilky obsahovala ještě hašiš. Průmyslově vyráběné marokánky obvykle místo poctivých ingrediencí obsahují levnou citronovou nebo pomerančovou kůru naloženou v cukru a místo kvalitních ořechů nekvalitní arašídy. Marokánky bývají potřené „čokoládou“, která nemá s čokoládou skoro vůbec nic společného, nebo tukovou kakaovou polevou. Přinášíme poctivý domácí recept na marokánky bez cukru (a bez hašiše), pouze z poctivých a kvalitních ingrediencí.