Pečená rajčatová polévka s opečenými krutony se sýrem

Pečená rajčatová polévka s opečenými krutony se sýrem

Rajčata nejsou jen chutnou a osvěžující zeleninou, ale také bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Jsou zvláště ceněna pro vysoký obsah lykopenu, silného antioxidantu, který přispívá k ochraně organismu před volnými radikály. V kombinaci s pečenou paprikou a česnekem vytváří tato polévka dokonalou harmonii chutí, která potěší vaše smysly. Připravte si ji doma a vychutnejte si její bohatou a jemnou chuť, kterou doplní křupavé krutony se sýrem.


Veganský kešu sýr

Veganský kešu sýr

Recept na jednoduchý, chutný a živinami nabitý kešu sýr potěší všechny vegany i ty, kteří se musí vyhýbat laktóze, ale chtějí si dopřát lahodnou chuť sýra. Vyzkoušejte základní recept a nebojte se dochutit podle vlastních preferenci. Přidání špetky koření a bylinek vykouzlí dodá sýru ten správný šmrnc. 


Salát s cizrnou, batáty a zálivkou z kešu

Salát s cizrnou, batáty a zálivkou z kešu

Saláty rozhodně nejsou nuda, když máte ten správný recept. Připravte si tento nutričně hodnotný a chuťově vyvážený salát s batáty, cizrnou a dochucený krémovou zálivkou z kešu. 


Zeleninový salát s quinoou a tempehem

Zeleninový salát s quinoou a tempehem

Připravte si jako letní oběd tento veganský bezlepkový salát, kterému dodá perfektní chuť lehce pikantní zálivka. Salát vás nejen zasytí, ale je i lehký, zdravý a nabitý živinami.


Jemný cizrnový hummus s tahini

Jemný cizrnový hummus s tahini

Připravte si lahodně jemný hummus z cizrny doladěný krémovou sezamovou pastou tahini. Tento oblíbený libanonský-izraelský recept se skvěle hodí k zelenině či pečivu. 


Baba Ganoush: orientální dip z pečených lilků a tahini

Baba Ganoush: orientální dip z pečených lilků a tahini

Připravte si chutný a výživný orientální pokrm jen z několika surovin. Baba Ganoush z pečeného lilku a sezamové pasty představuje veganský recept vhodný na svačinu či lehčí oběd a večeři, záleží na tom, co k němu zvolíte za přílohu. 


Veganská ďábelská pomazánka

Veganská ďábelská pomazánka

Proč ďábelská? Díky chilli a použitému koření vás může pořádně rozpálit, záleží však na použitém množství. Obvykle se ďábelská pomazánka připravuje z masa. Vyzkoušejte její veganskou verzi z červených fazolí! Je plná bílkovin a skvěle se hodí na topinky nebo k zelenině. Jen tak nebo na různé oslavy.


Oříškovo-semínkový chlebík se sušenými rajčaty

Oříškovo-semínkový chlebík se sušenými rajčaty

K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience, díky kterým má navíc chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná „éčka“, ochucovadla nebo stabilizátory. Hodí se k snídani, ke svačině, ale i k obědu, třeba jako příloha k polévce nebo k salátu.


Sezamové krekry bez lepku

Sezamové krekry bez lepku

Jaká jsou vaše novoroční předsevzetí? Zdravěji? Bez cukru? Bez lepku? Bez laktózy? Vegan? Low carb? V tom případě by ve vašem jídelníčku neměly chybět tyto sezamové krekry, které se hodí k jakékoliv příležitosti, k pomazánkám, k dipům i k salátům. Pochutnají si na nich všichni a jsou plné zdravých tuků, bílkovin a vlákniny z rostlinných zdrojů.