Naše 100 % přírodní mandle jsou nesolené bez přidaného cukru a bez siřičitanů. Mají lehce nasládlou chuť, obsahují zdravé tuky zejména nenasycené mastné kyseliny, vlákninu a bílkoviny. Mandle jsou jako jediné ořechy zásadotvorné podobně jako semínka. Spolu s dalšími ořechy obsahují antioxidanty, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsahují minerální látky zejména velké množství hořčíku a vápníku. Hořčík přispívá k normální psychické činnosti a spolu s vápníkem přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů.
Udržování optimální hladiny minerálních látek je stejně důležité jako rovnováha mezi jejich poměry. Vápník a hořčík jsou v mandlích zastoupeny v ideálním poměru.
Použití:
Mandle jsou určeny k přímé spotřebě. Můžete si je přidat do snídaňové kaše, do salátů do sladkých i slaných jídel. Používají se k výrobě francouzských makronek, marcipánu, k přípravě marocké pomazánky Amlou nebo si z nich můžete vyrobit španělský Turron. Z mandlí se vyrábí rostlinný olej prospěšný pro pokožku. Jsou vhodné k přípravě domácího mandlového mléka vhodného i pro děti nebo mandlového krému. Hodí se do těsta při pečení i v RAW kuchyni. Namleté mandle můžete použít jako mandlovou mouku k zahuštění omáček.
Čínská medicína
Mandle vyživují plíce, uklidňují kašel. Terapeuticky se mandle používají v podobě odvarů a mlék.
Ayurvéda
Mandle jsou považovány za nejhodnotnější ořechy pro rozvoj intelektu a spirituality. Doporučují se k posílení reprodukčních orgánů.
Složení:
100% jádra mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Výživové údaje na 100 g:
Země původu:
Španělsko
Prodávající:
GOODIE s.r.o.

8 praktických způsobů, jak se zbavit chutě na sladké
„Začalo to nenápadně. Prostě jsem si pár dní za sebou dala trochu čokolády. Občas taky zákusek, jindy slazené pití. Uběhla nějaká doba a mně došlo, že sladké jím skoro každý den. Z různých důvodů chci omezit příjem cukru, ale vážně mi to dělá problém.“
Něco podobného mi před časem povídala kamarádka. Přiznám se, že i já mám období, kdy jím sladkého více a vnímám, že je nutné ubrat. Třeba zrovna teď. Pokud i vás honí mlsná, pojďte načerpat pár tipů, jak s tímhle nutkáním zatočit!

Vláčný perník ze špaldové mouky
Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cuk nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.

Narozeninový low carb dort
7.6. slavilo Goodie narozeniny. Jak jinak jsme to mohli oslavit než kvalitním jídlem a se skvělými lidmi? Nechte se inspirovat receptem a připravte tenhle krásný dort k jakékoliv slavnostní příležitosti.

Malinové muffiny bez mouky
Máme rádi jednoduché, chutné a hlavně zdravé recepty. Právě takové jsou nadýchané malinové muffiny - bez cukru a bez mouky. Můžete si na nich bez výčitek pochutnat při snídani, nebo si je dopřát jako svačinku kdykoliv během dne.

Celozrnný velikonoční mazanec
Velikonoce letos budou možná trochu jiné, ale dovedete si je představit bez krásně nadýchaného mazance? Času teď máme fůru, tak vyzkoušejte tenhle skvělý recept od IG: @cookingwithsusa, které děkujeme za sdílení.

Low carb roláda
Velikonoce low carb? S tímhle receptem to není problém! Roláda je plná kvalitních ingrediencí a vysokoprocentní čokolády, takže si pochutnají všichni.

Zdravé tyčinky
Proč kupovat ke svačině tyčinky? Jejich zdravou verzi si můžete připravit jednoduše doma. Nejenže budete mít pod kontrolou použité ingredience, ale zároveň vás to vyjde mnohem levněji.