Zdravé ferrero
Vánoce se pomalu ale jistě blíží. Stejně tak jako každý i my milujeme mlsání, proto vždy přinášíme několik receptů na zdravější cukroví. Tentokrát na variaci oblíbeného ferrero rocher. Přestože je tato verze mnohem zdravější, neubírá jí to na chuti a je téměř k nerozeznání od originálu. Recept je navíc opravdu velmi snadný na přípravu a výsledek potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
Ingredience
- 2 lískooříškové čokolády (nebo můžete namíchat 1 lískoořechová a 1 hořká)
- 100 g lískoořechového krému
- 200 ml tučného kokosového mléka nebo kokosové smetany
- lískové ořechy
Postup
1. Rozehřejeme troubu na 170 °C. Lískové ořechy vložíme na plech a necháme 7 minut pražit v troubě (nebo až začne praskat slupka ořechů).
2. Ořechy necháme vychladnout a poté je oloupeme. Nejjednodušší je promnout je hromadně rukama ještě na plechu, slupka sama povolí.
3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na kousky, přidáme kokosové mléko nebo smetanu a pořádně promícháme. Nakonec přidáme lískoořechové máslo a znovu promícháme.
4. Směs vložíme do mrazáku na několik hodin.
5. Mezitím si připravíme ořechy. Část z nich necháme vcelku, část rozsekáme na kousky.
6. Jakmile je směs zmražená, pomocí lžíce tvarujeme kuličky. Do každé z nich vložíme ořech, vytvarujeme rukama a obalíme v rozdrcených ořeších.
7. Uchováváme v lednici.